25 Οκτωβρίου, 2007

Υπερασπιστείτε τη δημοσιογραφία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.) στις 5 Νοεμβρίου 2007, με σύνθημα «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ», καλεί τις Ενώσεις – μέλη της κι όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ελλάδα, να οργανώσουν τη συμμετοχή στη  δίλεπτη στάση εργασίας.

Η κινητοποίηση αυτή, επισημαίνει σε έγγραφό του προς την Π.Ο.Ε.ΣΥ. το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) Ν. Μεγγρέλης, «γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πραγματική κρίση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι σε σχέση με την άκρατη εμπορευματοποίηση, την κατάρρευση της ποιότητας της δημοσιογραφίας, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και τις πολιτικές πιέσεις».

Η δίλεπτη στάση εργασίας πραγματοποιείται τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007 στις 14.00 έως τις 14.02.

Προκειμένου για τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., η συμβολική αυτή στάση εργασίας αρχίζει αμέσως μετά το σήμα του δελτίου ειδήσεων, ώστε για 2 λεπτά να προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες κάρτα με το σύνθημα «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ», κι από τα ραδιόφωνα να ακούγεται σχετικό ηχητικό μήνυμα.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις – μέλη της να οργανώσουν την κινητοποίηση στις περιοχές ευθύνης τους.  Επίσης, καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) να εγκρίνει άμεσα το κοινωνικό μήνυμα των συνδικαλιστικών φορέων, ώστε να μεταδοθεί αμέσως από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.