8 Απριλίου, 2006

Χίος- Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σοβαρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματά» -στο οποίο μεταφέρθηκε στις 3 σήμερα τα ξημερώματα, με πτήση του ΕΚΑΒ- η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Πατρίδα» της Χίου και ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» Αγγελική Χατζηδημητρίου 40 ετών μητέρα δυο ανήλικων παιδιών. Η κ. Χατζηδημητρίου είναι σύζυγος του δημοσιογράφου της Χιακής εφημερίδας «Δημοκρατική» ανταποκριτή της ΝΕΤ και της «Ελευθεροτυπίας» Θοδωρή Πυλιώτη.
Η κ. Χατζηδημητρίου υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί του Σαββάτου ύστερα από επεισόδιο με άνδρα ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του εργοστασίου της ΔΕΗ ο οποίος την άρπαξε από την τσάντα στην προσπάθεια του να την εμποδίσει να καλύψει δημοσιογραφικά φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Η φωτιά από βραχυκύκλωμα σε πίνακα εργοστασίου της ΔEH στο Kοντάρι προκλήθηκε στις 7.10 το πρωί του Σαββάτου. Τηλεοπτικά συνεργεία τόσο του «Πατρίδα TV» όσο και του «Αλήθεια TV» κατευθύνθηκαν προς το εργοστάσιο της ΔΕΗ προκειμένου να καλύψουν δημοσιογραφικά το θέμα. Μάλιστα όταν η κ. Χατζηδημητρίου έφθασε στο συμβάν μέσα στην αυλή του εργοστασίου ήταν ήδη ο δημοσιογράφος και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Αλήθεια TV» Γιάννης Τζούμας.

Ο υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας αστυνόμευσης, στην οποία έχει ανατεθεί η φύλαξη του εργοστασίου, Γ. Π., 28 ετών, έτρεξε και άρπαξε από την τσάντα που κρεμόταν χιαστί από το λαιμό της την κ. Χατζηδημητρίου και άρχισε να την απωθεί έξω από το εργοστάσιο. Σε βοήθεια της κ. Χατζηδημητρίου έσπευσε ο κ. Τζούμας ο οποίος δέχθηκε και αυτός τον προπηλακισμό του ιδιωτικού αστυνομικού, ενώ το επεισοδίο έχει αποθανατιστεί από την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού «Αλήθεια». Ο ιδιωτικός αστυνομικός δεν έφερε στολή παρά μόνο μια μπλούζα ποδοσφαιρικής ομάδας.
Αμέσως μετά το επεισόδιο η κ. Χατζηδημητρίου αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο όπου διαγνώσθηκε αρχικά νευρολογικό σοκ. Η κατάσταση της όμως χειροτέρευε αφού άρχισε να μην μπορεί να κινήσει κάτω και άνω άκρα καθώς και να μην μπορεί να μιλήσει. Τελικά ζητήθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα από το ΕΚΑΒ η αποστολή αεροπλάνου και η μεταφορά της στην Αθήνα κάτι που στις 3 τα χαράματα.
Για το όλο θέμα υπήρξε ανακοίνωση από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), ενώ ήδη τη νοσηλευόμενη σε κρίσιμη κατάσταση -σύμφωνα με την ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών στο σύζυγο της για τα επόμενα δυο 24ωρά κ. Χατζηδημητρίου- επισκέπτονται αντιπροσωπείες της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.