2 Ιουλίου, 2008

Βιομηχανία αγωγών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όταν μια εταιρία διανομής ταινιών στρέφεται με αγωγή εναντίον δημοσιογράφου κριτικού κινηματογράφου για διαφυγόντα κέρδη και, όταν ένας υπουργός ακολουθεί την ίδια γραμμή εναντίον εφημερίδας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τότε επιβεβαιώνεται ότι η βιομηχανία των αγωγών έχει γίνει επικίνδυνο φαινόμενο για την ελευθεροτυπία και την κοινωνία.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην περιφέρεια, όπου οι αγωγές εναντίον των συναδέλφων, που απλώς κάνουν τη δουλειά τους, εξελίσσεται σε εκβιασμό και άμεση απειλή για οικονομική εξόντωσή τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) που συνεδρίασε χθες με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ενώσεων – μελών της απ’ όλη την Ελλάδα, καταγγέλλει σε όλους τους τόνους την προσπάθεια φίμωσης του Τύπου, που οδηγεί σε ολισθηρούς δρόμους για τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και τον δημόσιο έλεγχο.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των κοινωνικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων για τον διαβόητο τυποκτόνο νόμο και απαιτεί την κατάργησή του.