30 Οκτωβρίου, 2006

Στόχος αθλητικοί συντάκτες

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια σε βάρος των αθλητικών συντακτών, που έγιναν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των Σωτήρη Βετάκη (με σιδερολοστό στο κεφάλι), Γιώργου Κογκαλίδη και Βασίλη Σκουντή.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώνεται και πάλι επίθεση χούλιγκαν σε βάρος εκπροσώπου του Τύπου και είναι ευτύχημα που οι εκδηλώσεις βίας σε βάρος συναδέλφων δεν οδήγησαν σε ακόμη τραγικότερες καταστάσεις.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει για μία ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση και όλους τους αρμόδιους της Πολιτείας το τραγικό αυτό περιστατικό, το οποίο προστίθεται στην αλυσίδα παρόμοιων επιθέσεων σε βάρος των λειτουργών της ενημέρωσης και υπενθυμίζει ότι δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε έγγραφο αίτημά της, για συνάντηση προκειμένου να υπάρξει ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Ορφανός.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. οφείλει να ευχαριστήσει τον βετεράνο διεθνή μπασκετμπολίστα Αργύρη Καμπούρη και το στέλεχος της «Θύρας 7» κ. Άκη Βαρδαλάκη για την άψογη στάση τους και την προσπάθειά τους να αποτρέψουν την επίθεση σε βάρος των δημοσιογράφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ