14 Μαΐου, 2013

Στήριξη στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Ομόφωνα οι δημοσιογραφικές Ενώσεις που συμμετέχουν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων που πραγματοποιείται στο Βέλγιο, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο στηρίζουν τον διωκόμενο Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων από 29 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι εκπροσωπούν περισσότερους από 320.000 δημοσιογράφους στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου στο Βέλγιο, καταγγέλλουν την προσφυγή στο δικαστήριο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) κατά του Δημήτρη Τρίμη, Πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ.

Οι εκπρόσωποι πιστεύουν ότι η αυριανή δίκη στην Αθήνα ύστερα από την προσφυγή στο δικαστήριο του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, επικεφαλής του «STAR CHANNEL TV» και Προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), πρόκειται για εκδικητική ενέργεια που αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, προκειμένου να μην αναλάβουν δράση για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας και το μέλλον τους.

Επίσης, οι εκπρόσωποι θεωρούν ότι αυτή η επίθεση εναντίον των συνδικαλιστικών Ενώσεων και του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ επειδή απείργησαν την Πρωτομαγιά, αποτελεί μέρος μιας σειράς δικαστικών διώξεων και αγωγών κατά των ανθρώπων των Τύπου, οι οποίοι διώκονται από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ με σκοπό, να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να χειραγωγηθεί η ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Οι εκπρόσωποι στέλλουν την αμέριστη υποστήριξή τους στον Δημήτρη Τρίμη και υπόσχονται ότι θα ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές Ενώσεις από τις οποίες προέρχονται, προκειμένου να ενισχύσουν την κινητοποίηση ενάντια στην επιβολή της ποινής φυλάκισης ή όποιας άλλης δικαστικής απόφασης για την τιμωρία του Δημήτρη Τρίμη ή όποιου άλλου συναδέλφου, ενδέχεται να αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις».