19 Ιανουαρίου, 2010

Στήριξη στην ΕΣΗΕΠΗΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στηρίζει τον Πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) μπροστά στην αήθη επίθεση από τρεις εκδότες του Πύργου (Πατρίς, Πρώτη, Πρωινή).

Αιτία της πρωτοφανούς επίθεσης η υπεράσπιση των Σ.Σ.Ε. από την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., που παραβιάζονται συστηματικά με πρόσχημα «την παγκόσμια κρίση και την Αθηνοκεντρική επιλογή των εκάστοτε αρχόντων της κεντρικής εξουσίας», όπως επικαλούνται στην επιστολή τους οι εκδότες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις περί «εργατοπατερισμού» σε εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και απειλές για «ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου», δεν είναι ικανές να συγκαλύψουν παράνομες ενέργειες.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. πιστεύει ότι οι σχέσεις μεταξύ εκδοτών και συντακτών πρέπει να είναι καθαρές και να υπαγορεύονται από την δημοσιογραφική δεοντολογία. Κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των δημοσιογράφων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους με οποιονδήποτε τρόπο, θα βρει απέναντι την Ομοσπονδία, τις Ενώσεις των συντακτών και όλους τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ