13 Ιανουαρίου, 2010

Η ΠΟΕΣΥ για την ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) απαιτεί να σταματήσει η επίθεση κατά της δημόσιας Ρ/Τ, που κλιμακώνεται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

Η δημόσια Ρ/Τ –με προϋπόθεση τις αναγκαίες βελτιώσεις και τη διαφάνεια- είναι απαραίτητη για την ενημέρωση, την πολυφωνία, για τον έλεγχο της εμπορευματοποίησης των ειδήσεων, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών.
Οι εκκρεμότητες στην ΕΡΤ είναι πολλές και η παράτασή τους στο μόνο που δεν βοηθά είναι στην ανάπτυξη μιας δημόσιας, ανεξάρτητης, αντικειμενικής και αξιόπιστης ραδιοτηλεόρασης που θα υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και τον Έλληνα πολίτη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί η δημόσια Ρ/Τ να αφήνεται ανυπεράσπιστη στην όποια επιχείρηση απαξίωσής της, ούτε να εξακολουθεί να αποτελεί «προνομιακό πεδίο» των εκάστοτε κυβερνητικών μηχανισμών, που επιχειρούν διαχρονικά να την χειραγωγήσουν.

Γι΄ αυτό καλεί επειγόντως τις Ενώσεις-μέλη της να συνδιαμορφώσουμε θέσεις και να επιβάλουμε τον άμεσο εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ, παράλληλα με την αναβάθμισή της και την εργασιακή εξυγίανση του καθεστώτος απασχόλησης στη δημόσια Ρ/Τ.