19 Σεπτεμβρίου, 2011

Στάση εργασίας και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ανταποκρινόμενο στο αίτημα των συναδέλφων που εργάζονται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο διατυπώθηκε σε ψήφισμα που εξέδωσαν κατά την έκτακτη γενική συνέλευσή τους την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

Να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15:00 των δημοσιογράφων που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση των συναδέλφων μας με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και την προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης του Πρακτορείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, όπως προτείνεται στο ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  εκφράζουμε ομόφωνα την αντίθεσή μας στην εργασιακή εφεδρεία και καλούμε τη Γενική Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πρακτορείου να μην στείλει στο υπουργείο Οικονομικών κατάλογο με ονόματα συναδέλφων προς ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας.

Ουδείς εργαζόμενος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περισσεύει και είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε κόστος τις θέσεις εργασίας και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Καλούμε την ΠΟΕΣΥ να συντονίσει τη δράση μας με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τα δημοτικά ραδιόφωνα. Ταυτόχρονα, θα συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους όλων των φορέων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.
Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε μια πολιτική που, μετά και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση τουλάχιστον κατά 40% των μισθών μας, οδηγεί μέσω δεκάδων απολύσεων στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων και του καθοριστικού ρόλου που επιτελεί, στην έγκυρη ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης».

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις μέλη της -ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ-, να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, αντιδρώντας στη συνεχή καταρράκωση της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας και στην οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων, που επιβάλουν οι επιταγές της Τρόικας στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.