19 Σεπτεμβρίου, 2011

Άμεση αντίδραση εργαζομένων ΑΠΕ-ΜΠΕ στην εργασιακή εφεδρεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίωρη (12-3μ.μ.) στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την οποία προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ αντιδρώντας στα σχέδια για εργασιακή εφεδρεία.
Οι απεργοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενώ αντιπροσωπεία τους συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γιώργο Σαββίδη συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Στη συνάντηση  τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους  για τα άμεσα προβλήματα που θα προκύψουν με την εφαρμογή της ρύθμισης  τόσο στον  χώρο εργασίας τους  όσο  και στην εύρυθμη  λειτουργία του ιστορικού εθνικού πρακτορείου.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν υποστεί μείωση κατά 40-50% των αποδοχών τους και δεν έχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης.. Ακόμη το τελευταίο διάστημα έχουν συνταξιοδοτηθεί 50 εργαζόμενοι  και πλέον δεν περισεύει κανένας. Αντίθετα  το προσωπικό υπολείπεται του οργανογράμματος του περίπου κατά 100 άτομα, βάση του πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία του.

Τέλος η αντιπροσωπεία ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ενώ κατά την ενημέρωση των εργαζομένων που ακολούθησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ  αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία  με άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις και Οργανισμούς που θίγονται  από τα σχέδια της εργασιακής εφεδρείας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.