2 Ιουνίου, 2009

Σεμινάριο:”Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο των πολιτών”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις διαδικτυακές κοινότητες», η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, που διοργανώνει το Συνέδριο στις 22 και 23 Ιουνίου 2009, ανέλαβε να υλοποιήσει την πρόταση δύο μελών της οργανωτικής επιτροπής. Συγκεκριμένα η Αθηνά Χατζούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Νατάσα Μποζίνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., εισηγήθηκαν την πραγματοποίηση ενός πρωτοποριακού σεμιναρίου που απευθύνεται σε φοιτητές δημοσιογραφίας, δημοσιογράφους και επαγγελματίες των ΜΜΕ.

Το σεμινάριο θα έχει τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου (workshop), και θα αφορά στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και στα νέα τεχνικά και κοινωνικά δεδομένα που προκύπτουν και οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην ενημέρωση και τη ψυχαγωγία σε ομάδες κοινού, που λόγω κάποιας αναπηρίας είχαν αποκλειστεί.
Την ευθύνη συγκρότησης της ομάδας συμβούλων για τις ομάδες εργασίας έχει αναλάβει ο εξειδικευμένος σε θέματα αναπηρίας δημοσιογράφος Αντώνης Σκορδίλης, συντάκτης του Δημοσιογραφικού Οδηγού: «Θέματα αναπηρίας και ΜΜΕ».
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με ειδικούς συμβούλους και ομάδες παρατηρητών από το χώρο της αναπηρίας, ώστε να διαμορφώσουν μια πλήρη εικόνα του πώς πρέπει να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν και να παρουσιάζουν τα σχετικά θέματα στον Τύπο, τις οπτικοακουστικές παραγωγές, τις ειδήσεις και τα Portals ενόψει της νέας ψηφιακής εποχής.
Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου στις 23 Ιουνίου από τις 12.00πμ. έως τις 16.00μμ.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στο site της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ( www.poesy.gr ).