25 Φεβρουαρίου, 2015

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις της ΠΟΕΣΥ με τους υπουργούς Επικρατείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ανέπτυξαν στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Δ. Κουμπιάς και Γ. Σαββίδης, που τον επισκέφτηκαν σήμερα συνοδευόμενοι από τους νομικούς συμβούλους Τ. Πετρόπουλο και Αλ. Νικολούζο. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πλήρη λειτουργία της ΕΡΤ και των περιφερειακών σταθμών με νέα μορφή και όραμα και με όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ο κ. Παππάς διέψευσε φημολογίες σχετικές με την κατάργηση του αγγελιοσήμου.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί τις προσεχείς ημέρες, με τη συμμετοχή και των προέδρων των Ενώσεων–μελών της ΠΟΕΣΥ, για τη συνολική εξέταση των κλαδικών προβλημάτων.

Σε θετικό κλίμα εξελίχθηκε και η συζήτηση για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσιογράφων που είχε αντιπροσωπία της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων–μελών της με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Ρωμανιά, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015. Συζητήθηκαν τα θέματα της αμοιβής δημοσιογράφων με μπλοκάκι και της επαχθούς φορολόγησής τους, η επέκταση του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο και η ενίσχυση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με προτεραιότητα την επιστροφή μέρους του αποθεματικού που αφαιρέθηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα μελετήσει τις προτάσεις που θα εισηγηθεί η ΠΟΕΣΥ, ώστε με την κατάλληλη νομοτεχνική επεξεργασία να εισαγάγει τις σχετικές ρυθμίσεις για τα παραπάνω θέματα σε σχετικό νομοσχέδιο. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για τη στελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών είσπραξης των ανάλογων εισφορών από τα ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Στην αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας μετείχαν ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Γ. Γιουκάκης, οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΜ-Θ Τ. Φωκιανίδης, της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης, της ΕΣΗΕΣτΘΕ Γ. Πέτρου και της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμας και οι νομικοί μας σύμβουλοι.