24 Φεβρουαρίου, 2015

«Έφυγε» ο Γιάννης Βουλδής, εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας της ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Γιάννη Βουλδή, εμβληματικής προσωπικότητας του κλάδου και εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας της Ομοσπονδίας, το  Πρακτικό ίδρυσής  της, στις 20 Οκτωβρίου 1994, φέρει και την υπογραφή του.

Ο Γιάννης Βουλδής απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή  και κηδεύτηκε σήμερα στο Ναό των Αγγέλων (Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών).
Όπως επισημαίνει η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου & Νήσων, της οποίας  ο εκλιπών διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος επί εξαετία, «η εμβληματική προσωπικότητα του Γιάννη Βουλδή θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές τόσο για τη επαγγελματισμό και την προσήλωσή του στις αρχές που διέπουν τη δημοσιογραφία, όσο και για σημαντική συμβολή του στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις του κλάδου.

Ο Γιάννης Βουλδής γεννήθηκε το 1926 στη Χαλανδρίτσα. Από τα µέσα της δεκαετίας του ‘50  ασχολήθηκε με την επαγγελματική δημοσιογραφία ξεκινώντας ένα όμορφο ταξίδι στην εφημερίδα  “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στην οποία εργάστηκε για 45 χρόνια.
Ασχολήθηκε με όλα τα είδη ρεπορτάζ, ήταν αρθρογράφος της, ενώ ως χρονογράφος διατηρούσε προσωπική στήλη που άφησε εποχή στην Πάτρα για τον πνευματώδη και ιδιαίτερο σχολιασμό της επικαιρότητας.
Διατέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής συντάξεως. Παράλληλα ήταν ανταποκριτής στην Πάτρα του Γαλλικού Πρακτορείου και του Δημοσιογραφικού  Οργανισμού  Λαμπράκη και πρώτος υπεύθυνος του Γραφείου Πατρών για τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Υπήρξε συνεργάτης-ανταποκριτής των εφημερίδων “Αθηναϊκή”, “Ανεξάρτητος Τύπος”, “Βραδυνή” “Ελευθεροτυπία”, του περιοδικού “Ταχυδρόμος” και των εφημερίδων “Αχαϊκά Νέα” και “Εμπρός” Άρτας. Διετέλεσε συνεργάτης και αρθρογράφος της εφημερίδας “Γνώμη”.
Είχε βραβευθεί από το Ίδρυμα Μπότση. Του είχαν απονεμηθεί το δίπλωμα και το παράσημο του Αγίου Ανδρέα και τιμητικό δίπλωμα και παράσημο από το Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Ο Γιάννης Βουλδής -παράλληλα με την επαγγελματική του διαδρομή- είχε αναπτύξει έντονη και μακρά συνδικαλιστική δράση. Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου από το 1974 έως το 1992. Επί έξι χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως, μέλος της ΠΟΕΣΥ ενώ υπήρξε και πρωτεργάτης για τη σύσταση της Ομοσπονδίας. Είχε δε τιμηθεί για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση από την Ένωση Αντιστασιακών Δημοσιογράφων».
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στα παιδιά του. Τον συνάδελφο Απόστολο Βουλδή που ακολουθεί τα επαγγελματικά και συνδικαλιστικά βήματα του πατέρα του και πρόεδρο επί σειρά ετών της ΕΣΗΕΠΗΝ και στην κόρη του, σύμβουλο της Ένωσης Χρύσα Βουλδή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ