12 Φεβρουαρίου, 2006

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), στη σημερινή συνεδρίασή του, καταδικάζει ομόφωνα τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις παραγόντων της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός σε βάρος… «κακών» δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε., καθώς και την απόπειρα γενίκευσης που επιχειρείται με στόχο να τεθεί υπό ομηρία η ενημέρωση.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., που έχει στη δύναμή της και τις πέντε Ενώσεις Συντακτών, που λειτουργούν ΝΟΜΙΜΑ στη χώρα μας, ενώνει τη φωνή της, τόσο με εκείνη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., όσο και του Π.Σ.Α.Τ. και επισημαίνει ότι οι παράγοντες και ηγέτες των Π.Α.Ε., που υποστηρίζουν ότι πασχίζουν για την ποιοτική άνοδο του ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς, πρέπει να αποφεύγουν τις εμπρηστικές ενέργειες και δηλώσεις, οι οποίες δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα, υποδαυλίζουν την βία και έχουν ως αποτέλεσμα τα κάθε είδους επεισόδια, που απομακρύνουν τους φιλάθλους από τα γήπεδα.
Οι πάσης φύσεως ηγέτες του αθλητικού χώρου, πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, να μην αρέσκονται μόνο στο χάιδεμα… των αυτιών και να είναι αυτοί που πρώτοι θα δίνουν το καλό παράδειγμα για το «φερ πλέι», αντί να επιχειρούν με οποιονδήποτε τρόπο λογοκρισία ή κατασταλτική παρέμβαση στην άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με όλες τις Ενώσεις-μέλη της και τον Π.Σ.Α.Τ. για να μπει φραγμός σ’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες στην ουσία πλήττουν το δικαίωμα ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.