27 Οκτωβρίου, 2014

Πρόσκληση για το συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της ανεργίας

Για την ενημέρωση των συναδέλφων, μελών των Ενώσεων Συντακτών που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΣΥ και επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά της ανεργίας,  το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, αναρτάται η ακόλουθη «Ανακοίνωση – Κάλεσμα» της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου, στις εκτυπώσεις, τη χαρτοποιία, στις επεξεργασίες χάρτου, τις κυτιοποιίες, τα πρακτορεία τύπου, να προετοιμαστούμε για νέα σκληρή σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, Ε.Ε. και εργοδοσίας, τους σχεδιασμούς για νέα αντεργατικά μέτρα στο ασφαλιστικό και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας οδήγησαν  στην εξαθλίωση  και ο λόγος είναι ότι μας βρήκαν ανοργάνωτους. Σήμερα είναι ανάγκη να αντιστρέψουμε την κατάσταση και όχι απλά να ανακόψουμε την επίθεση αλλά και  να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για  νέες κατακτήσεις!

Ο κλάδος μας ανήκει σε  αυτούς που χτυπήθηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση, αφού δεκάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ενώ άλλες συγκέντρωσαν την παραγωγή δυναμώνοντας το ρόλο τους στον κλάδο. Για τους εργαζόμενους εκατοντάδες βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας. Από όσους εργάζονται σήμερα οι περισσότεροι έχουν υποστεί μειώσεις, με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση μας άφησαν χωρίς Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Πολλοί είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες ενώ καθεστώς γίνονται όλο και περισσότερο οι εργολάβοι με την ‘μαύρη’ και ανασφάλιστη εργασία, τις προσλήψεις των 500€, εντείνουν τη φοροληστεία και με τον ΕΝΦΙΑ.

Σήμερα είναι ολοφάνερο ότι  η υποχώρηση, οι μειωμένες απαιτήσεις, η ανοχή απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., εργοδοτών, μας οδηγούν πολύ πίσω, σε συνεχόμενες  αφαιρέσεις δικαιωμάτων.

Ήρθε η ώρα και οι εργαζόμενοι του κλάδου μας να συμβάλλουν για να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, εργατική απάντηση. Η συμμετοχή στο μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο 1 Νοέμβρη είναι σημαντικό βήμα διεκδίκησης και πάλης, σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να διαδηλώσουμε μαζικά, και να βροντοφωνάξουμε:

  • Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα
  • Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας
  • Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας

Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους, αφορά συνολικά τους εργαζόμενους. Στην πλειοψηφία των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, υπάρχουν άνεργοι αλλά και όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο σήμερα, κινδυνεύουν με απειλές και εκβιασμούς να βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας ανά πάσα στιγμή.

Να δυναμώσουμε τη συσπείρωση και την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, σε κάθε χώρο δουλειάς, ξεπερνώντας την εργοδοτική τρομοκρατία. Να αποβάλλουν οι εργαζόμενοι από τα σωματεία τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές.

Σήμερα χρειάζεται όλοι να θυμηθούμε, ότι δικαιώματα κατακτήσαμε αυτά έγιναν με αγώνες, με αίμα  και θυσίες. Τίποτα δεν παραχωρήθηκε, δεν δόθηκε από τα πάνω, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από την λαϊκή πάλη,  και τώρα είναι μονόδρομος ο οργανωμένος ταξικός αγώνας για την ικανοποίηση των σημερινών, σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Διεκδικούμε:

  • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Ως βάση οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις του 2009.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων.
  • ΟΧΙ στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ