18 Ιουλίου, 2014

Προσφυγή κατά της ψευδεπίγραφης αξιολόγησης των δημοσιογράφων

Η ΠΟΕΣΥ και οι επαγγελματικές Ενώσεις των δημοσιογράφων θα κινηθούν με κάθε νομικό μέσο κατά της ψευδεπίγραφης διαδικασίας αξιολόγησης του νόμου 4250/2014, η οποία παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές της διοικητικής επιστήμης και θεωρείται παντελώς αποτυχημένη, όπου έχει εφαρμοστεί. Η υποτιθέμενη διαδικασία αξιολόγησης, η οποία έχει ήδη αποδομηθεί από την πολυσέλιδη μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου ως προς την καταλληλότητά της να αναβαθμίσει τις δημόσιες υπηρεσίες, παραβιάζει το Σύνταγμα της Χώρας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αποσκοπεί στην απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από τη Δημόσια Διοίκηση, ενώ ήδη από τα πρώτα βήματα της εφαρμογής της έχουν διαφανεί οι τραγελαφικές της συνέπειες. Ειδικά ως προς τους δημοσιογράφους, η «αξιολόγηση» συνεπάγεται την πλήρη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του λειτουργήματός τους κατά τρόπο αδιανόητο σε μια δημοκρατική κοινωνία, που κατοχυρώνει την ελευθερία του Τύπου και τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθεί η δημοσιογραφική εργασία και επάρκεια ουδείς το γνωρίζει, ούτε ασφαλώς οι αρμόδιοι.

Οι Ενώσεις των δημοσιογράφων θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά πράξεων υλοποίησης της «αξιολόγησης» και θα εξαντλήσουν – παράλληλα με τον καθημερινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα – κάθε νόμιμο μέσο για την κατάργηση των προδήλως αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου 4250/2014.

Οι συνάδελφοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ το κείμενο, το οποίο προτείνεται να κατατεθεί στις Ενώσεις τους αντί του «φύλλου αξιολόγησης».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.