6 Νοεμβρίου, 2023

ΠΟΕΣΥ και ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Παραδόθηκε η βοήθεια στα σχολεία του Παλαμά Καρδίτσας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ) παρέδωσαν το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα τρία δημοτικά σχολεία του Παλαμά Καρδίτσας. Τις αντιπροσωπείες των διοικητικών συμβουλίων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών, αλλά και των Ταμείων Τύπου και ΜΜΕ και του «Ξενοφώντα», υποδέχθηκε και συνόδευσε ο δήμαρχος Παλαμάς Γιώργος Σακελλαρίου, ενώ σε κάθε ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία τους υποδέχθηκαν ανά περίπτωση διευθυντές, υποδιευθυντές και δάσκαλοι των σχολείων. Στα τρία δημοτικά δόθηκαν σταθεροί και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιβλία, αθλητικό υλικό και είδη ανάγκης που ζητήθηκαν από τα ίδια τα σχολεία, καθώς και φαρμακευτικό υλικό από τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο εξοπλισμός ήταν προσφορά των Ενώσεων Συντακτών και του ΕΚΠΑ.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων και των Ταμείων ξεκίνησε την παράδοση του υλικού από το 3ο δημοτικό σχολείο, όπου την υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής Γιώργος Σακελλαρίου και δάσκαλοι. Στη συνέχεια μετέβη στο 1ο δημοτικό σχολείο, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οποίου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες, όπου την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο διευθυντής Κώστας Δασκαλόπουλος και δάσκαλοι. Η επίσκεψη στον Παλαμά έκλεισε με την παράδοση του υλικού στο 2ο δημοτικό σχολείο όπου την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η υποδιευθύντρια κυρία Ευαγγελία Μαντέ.

Με την κίνηση του αυτή το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας στήριξαν έμπρακτα τα δημοτικά σχολεία του Παλαμά Καρδίτσας, μιας από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Με τη συμβολική, αλλά και ουσιαστική αυτή στήριξη της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών ολοκληρώθηκε η παρουσία τους στη Θεσσαλία μετά και τη συνεδρίαση του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στη Λάρισα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, καθώς και τις συναντήσεις των διοικητικών συμβουλίων Ομοσπονδίας, Ενώσεων και Ταμείων και τη συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη.