7 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΟΕΣΥ: Απαράδεκτη η φραστική επίθεση του βουλευτή ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου σε δημοσιογράφο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή φραστική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλου, σε βάρος της συναδέλφου Ελένης Καλογεροπούλου, στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24».

Στη διάρκεια της εκπομπής, με θέμα την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στη γνωστή δημοσιογράφο, λέγοντάς της «δεν είσαι δημοσιογράφος», χαρακτηρίζοντάς τη -μεταξύ άλλων- γιουσουφάκι. Ο κύριος Μαρκόπουλος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί και τους συναδέλφους του βουλευτές, δεν σταμάτησε την επιθετική του συμπεριφορά ούτε όταν ο συντονιστής της εκπομπής, Γιώργος Πιέρρος, τον παρακάλεσε να χαμηλώσει τους τόνους διότι «προσβάλει και δυναμιτίζει το κλίμα».

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι οι πολιτικοί που συμμετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις, οφείλουν να απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αποσκοπούν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα έργα και τις πράξεις τους, και όχι να τους επιτίθενται με χυδαίες συμπεριφορές, όταν δεν τους αρέσουν οι ερωτήσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο