3 Μαΐου, 2007

Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου

Ημέρα περισυλλογής, πίστης και οραματισμού για το μέλλον της δημοσιογραφίας αλλά και μνήμης και τιμής για τους συναδέλφους που έχουν πληρώσει με τη ζωή τους το τίμημα της ενημέρωσης, η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου».

Με αφορμή την Ημέρα του Τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά την βούλησή της να υπερασπιστεί εμπράκτως μαζί με όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο, το αναφαίρετο δικαίωμα της κοινωνίας για πλήρη και έγκυρη πληροφόρηση και να πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις την όποια εξουσία επιχειρεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση του πολίτη.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν ήδη πλούσια αρνητική εμπειρία από αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων, που δημιουργείται στον τομέα της ενημέρωσης.  Οι απολύσεις, τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις, στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων, τα φαινόμενα διαπλοκής και εξαρτήσεων, είναι η ωμή πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δημοσιογράφοι στη χώρα μας καθημερινά.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τους συναδέλφους σε συνεχή επαγρύπνηση και επαφή με τα συνδικαλιστικά τους όργανα ώστε οι απαντήσεις προς τους κάθε λογής υποτακτικούς της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής, να είναι καίριες και αποτελεσματικές.  Για να αποκτήσει ο χώρος εργασίας ποιότητα, για να ανακτήσει ο δημοσιογραφικός κόσμος το κύρος του, για να κατακτήσει η κοινωνία το μέλλον..!