7 Ιανουαρίου, 2008

Όχι στον προσχηματικό διάλογο

Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ένωση Ιατρών Νοσοκ. Αθηνών – Πειραιώς
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η προγραμματισμένη συνάντηση Προέδρων και εκπροσώπων των υπό ενοποίηση Ταμείων.

Επαναβεβαιώθηκε η ομόφωνη στάση όλων για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων, με αξιοποίηση της συνολικής δυναμικής, που αναδείχθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις με όλους τους εργαζομένους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους της χώρας.

Όλοι διετύπωσαν, για μια ακόμη φορά, την αντίθεσή τους στην πολιτική ενοποίησης των Ταμείων, που έχει στόχο την λεηλασία των αποθεματικών τους και ουσιαστικά την κατάργησή τους. Ακόμη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην δημιουργία ενός τελείως ανομοιογενούς μορφώματος, το οποίο τελικά θα βλάψει το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων τάχθηκαν και πάλι εναντίον κάθε προσχηματικού διαλόγου με την Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, απορρίπτοντας οποιεσδήποτε ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις γιατί πεποίθηση όλων είναι πώς οι θυσίες και οι κόποι των ασφαλισμένων, τόσων ετών, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομευθούν, καλύπτοντας τραγικά λάθη του παρελθόντος.

Τονίσθηκε για μια ακόμη φορά η αντίθεση όλων στην πολιτική της Κυβέρνησης που αποσκοπεί στην ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με τη μέθοδο της ενοποίησης, αφαιρώντας πόρους και αποθεματικά από τα Ταμεία, μειώνοντας τις συντάξεις και καταργώντας εργασιακά δικαιώματα.

Επισημάνθηκε ακόμη προς πάσα κατεύθυνση ότι ευρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και ότι θα αντιταχθούν με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε να αποτρέψουν την ενοποίηση, η οποία θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που διακηρύσσουν οι εμπνευστές της.