20 Δεκεμβρίου, 2007

Μαζική συμμετοχή

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ένωση Ιατρών Νοσοκ. Αθηνών- Πειραιώς
Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Συντακτών
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 19/12/2007 πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των υγειονομικών, μηχανικών, νομικών, δημοσιογράφων ( και όλων των εργαζόμενων στην Ενημέρωση), καθώς και πολλών άλλων Ενώσεων και Φορέων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία στο Υπουργείο Απασχόλησης και στην Βουλή, όπου επιδόθηκαν ψηφίσματα.

Από τη συνάντηση που είχε η Συντονιστική Επιτροπή με την Υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά δεν προέκυψε κανένα νεότερο ουσιαστικό στοιχείο,
Μετά τη λήξη της πορείας οι Πρόεδροι των ανωτέρω Φορέων συναντήθηκαν στα γραφεία του ΤΕΕ, όπου αποφάσισαν τα κάτωθι:

Να γίνει νέα συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την 07/01/2008 και ώρα 13:00, με θέμα την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Να συνεχιστεί η ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με την απόπειρα ενοποίησης των ταμείων, η οποία δεν θα αποβεί σε βάρος μόνο των προς κατάργηση ταμείων, αλλά τελικά σε βάρος όλου του Ελληνικού λαού.

Καλείται η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις ειλημμένες αποφάσεις για το ασφαλιστικό και να προχωρήσει σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά για ακόμη μία φορά ότι δεν αποδεχόμαστε τη λύση της ενοποίησης των ταμείων μας.

Οι θυσίες μιας ζωής και οι κόποι των ασφαλισμένων δεν θα γίνουν εργαλεία στα χέρια αυτών, που για να καλύψουν τα ελλείμματα χρόνων προσφεύγουν σε προσωρινές και επώδυνες λύσεις, για να ασκήσουν πολιτική, υπονομεύοντας το μέλλον.