12 Φεβρουαρίου, 2014

Όλοι στο Περιστέρι στη συναυλία για την ΕΡΤ

Συμπληρώνεται ένας μήνας από τη διατύπωση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) να επισκεφθούν εκπρόσωποί της τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν το θέμα της δημιουργίας μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που να ανταποκρίνεται στο δημοκρατικό και συνταγματικό της ρόλο. Ωστόσο οι επικεφαλής της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος απαξίωσαν να απαντήσουν καν στην επιστολή της Ομοσπονδίας.

Αντίθετα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ΠΟΕΣΥ συναντήθηκαν με μέλη της Διοίκησης και επιβεβαίωσαν το αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ και των σωματείων του Τύπου για:

  • Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
  • Τη μη αναγνώριση της ΔΤ ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά ως ένα μόρφωμα που σφράγισε το μαύρο στην ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση
  • Την αντίθεσή της στη ΝΕΡΙΤ η οποία εξελίσσεται σε συρρικνωμένο κακέκτυπο της ΔΤ

Γιατί οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αρνούνται πεισματικά το διάλογο;

Γιατί αρνούνται να συζητήσουν τις προτάσεις των σωματείων για την αποκατάσταση της δημοκρατίας;

Γιατί συνεχίζουν να παρανομούν στη βιασύνη που επιδεικνύουν «να στήσουν τη ΝΕΡΙΤ» για να ανταποκριθούν στο αίτημα της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και στις ανάγκες των επικείμενων πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων;

Γιατί τη λίστα των επιτυχόντων, επιλαχόντων και όσων συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την αντίστοιχη μοριοδότησή τους δεν την έχουν αναρτήσει στο site της ΝΕΡΙΤ ως όφειλαν εκ των όρων του διαγωνισμού και την «εξαφάνισαν» σε λίγη ώρα. Με την προτροπή τίνος; Ποιος δεν θέλει να βλέπει την πραγματικότητα ότι στη ΝΕΡΙΤ η πλειοψηφία των  εργαζομένων της ΕΡΤ δεν έχουνε θέση;

Εμείς επιμένουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, που επιμένουν να κρατάνε ζωντανή την ΕΡΤ μέσω του ertopen.com και των περιφερειακών ΕΡΑ και ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΤ3 με όρους πολυφωνίας και πλουραλισμού.

Στηρίζουμε τη συναυλία που διοργανώνεται την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 20.30 στο γήπεδο του Περιστερίου, από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και σας καλούμε να είστε όλοι εκεί.

Συμμετέχουν, μαζί με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» οι καλλιτέχνες: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Χαρούλης, Γιάννης Σιδηράς, Δημήτρης Καρράς & Αρετή Κετιμέ & Λόλα Γιαννοπούλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θέμης Ανδρεάδης, Καλλιόπη Βέττα & Γιάννης Ιωάννου, Κάρμα, Kollektiva, Κώστας Θωμαΐδης, Λάκης Χαλκιάς, Μαρία Καναβάκη & Χρήστος Παυλής, Magic de spell, Ναταλία Ρασούλη & Σοφία Παπάζογλου, Νίκος Ζουδιάρης & Απόστολος Ρίζος, Νίκος Τουλιάτος, Πολυφωνικό Σύνολο Χαονία.

Τη μουσική βραδιά ανοίγουν οι Σίλας Σεραφείμ με ένα πολύ επίκαιρο stand up, και ο Ανδρέας Μαϊστράτος με το σχήμα «ΤΡΟΠΟΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.