28 Σεπτεμβρίου, 2008

Όλοι στην απεργία

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση του αντί-ασφαλιστικού νόμου Πετραλιά.

Απεργούμε την 1η Οκτωβρίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Την άμεση απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων οδηγεί στην αφαίρεση του δέκα τοις εκατό (10%) των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. και υποβαθμίζει την περίθαλψη των ασφαλισμένων του Τ.Α.Ι.Σ.Υ.Τ. και του Τ.Α.Τ.Τ.Α..  Στόχος η δημιουργία ενός νέου πραγματικά ενιαίου ταμείου όλων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε..

2. Την ακύρωση του διορισμού προέδρου και των μελών του Δ.Σ., που γίνεται χωρίς τη συμμετοχή των ενώσεων στο υπό ενοποίηση Ε.Τ.Α.Π. Μ.Μ.Ε., με την ταυτόχρονη δικαστική προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων του αντί-ασφαλιστικού νόμου στην εφαρμογή του.

3. Την απόσυρση κάθε φορολογικής διάταξης που αφορά και θίγει τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. με ψευδεπίγραφες συμβάσεις «έργου» και με δελτία παροχής υπηρεσιών.

4. Τη συνέχιση της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. που μέχρι σήμερα υπάγονταν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ