29 Σεπτεμβρίου, 2008

Καθολική Απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., κ. Πάνο Σόμπολο, υιοθετεί την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. για την 24ωρη απεργία που πραγματοποιείται στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. από 5 το πρωί της Τετάρτης, 1 Οκτωβρίου, έως 5 το πρωί της Πέμπτης, 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία «καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην απεργία και απαγορεύεται η μετάδοση αθλητικών αγώνων».
Επισυνάπτεται για ενημέρωση όλων των συναδέλφων η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και η σχετική επιστολή του κ. Π. Σόμπολου προς τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς
Βασίλειο Μουλόπουλο
Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ

Ενταύθα

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για το θέμα της μετάδοσης των αθλητικών συναντήσεων και ύστερα από τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν και σε εμάς, σας ενημερώνουμε ότι κατά πάγια θέση στις απεργίες που κηρύσσει η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπονται μεταδόσεις αθλητικών και ενημερωτικών εκπομπών.

Παρόλο που αυτή τη φορά τα εξώδικα για την κήρυξη της απεργίας υπεγράφησαν από την ΠΟΕΣΥ, ύστερα από την εισήγηση άλλων σωματείων, η ΕΣΗΕΑ και συμμετέχει στην απεργία και με χθεσινή ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την απαγόρευση των μεταδόσεων και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην απεργία.

Δεδομένου ότι η ΕΣΗΕΑ παίρνει μέρος στην απεργία ως μέλος της ΠΟΕΣΥ, οφείλετε να μας ενημερώσετε στην περίπτωση που κρίνετε ή έχετε αποφασίσει να υπάρχουν εξαιρέσεις της απαγόρευσης. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να απαντήσετε εγκαίρως και να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απαγόρευση των μεταδόσεων καθώς και επιστολή της ΕΡΤ που μας απεστάλη με αριθμό πρωτοκόλλου 940/30-09-08.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος
Πάνος Σόμπολος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιείται στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 1 ης Οκτωβρίου έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου 2008, κατά του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου και όλων των αντιδημοσιογραφικών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι και εργαζόμενοι σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ:

Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων, καμία δημοσιογραφική, αθλητική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.
Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές.

Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
Την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press.
Τα ρεπό των συναδέλφων, που έχουν προγραμματιστεί για την 1 η Οκτωβρίου 2008, θα πραγματοποιηθούν άλλη ημέρα της εβδομάδας, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη των Ενώσεων.

Την Τετάρτη 1 η Οκτωβρίου 2008, ημέρα της 24ωρης απεργίας (και ημέρα έναρξης εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου) πραγματοποιείται συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00 το μεσημέρι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ