15 Απριλίου, 2014

Ο Καψής έφυγε – οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα

Λίγες ώρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια και ανακοινωθεί η επίσημη υποψηφιότητά του για την ευρωβουλή, ο Παντελής Καψής, αρμόδιος Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, φρόντισε να αποκαθηλώσει τα τελευταία σύμβολα της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Το λουκέτο που επέβαλε η κυβέρνηση με την συνδρομή των ΜΑΤ δεν ήταν αρκετό…
Η σωρεία παρατυπιών που συνοδεύουν το μόρφωμα της Δ.Τ., δεν ήταν αρκετό…
Μπορεί η ΝΕΡΙΤ να καθυστερεί, όμως το ανταποδοτικό τέλος υπάρχει από τις αρχές του χρόνου.

Μπορεί οι ενστάσεις για την αξιοκρατία των προσλήψεων να είναι εκατοντάδες, όμως προχωρούν ακόμα και με 2μηνες συμβάσεις για να προλάβουν. Χρησιμοποιούν μορφές εργασιακών σχέσεων που θα τις «ζήλευε» ο ιδιωτικός φορέας. Ο Παντελής Καψής χρησιμοποίησε πρόσωπα για να στελεχώσει τη Δ.Τ., πολλά από τα οποία ο πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούνη αποκαλούσε «ιερές αγελάδες της διαφθοράς».

Οι εξαγγελίες για 2.000 προσλήψεις έπεσαν στο κενό. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν απλήρωτοι, με οφειλές αποζημιώσεων, δεδουλευμένων και επιδομάτων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στηρίζει τον επίμονο αγώνα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, πιστεύοντας πως η ΕΡΤ δεν είναι παρελθόν.

Η μαχητική παρουσία εκατοντάδων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που δίνουν μαθήματα δημοσιογραφίας μέσω της ertopen.com, της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών ΕΡΑ είναι ελπίδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.