15 Απριλίου, 2014

Αναγκαία η παράταση επιδότησης των ανέργων

Παρέμβαση υπέρ των ανέργων συναδέλφων στην Ενημέρωση, προς τον υπουργό Εργασίας κύριο Βρούτση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ζητώντας συνάντηση προκειμένου να αναπτύξει το αίτημα παράτασης της επιδότησης των μακροχρόνια άνεργων.

Στην επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας αναφέρεται:

Κύριε υπουργέ,

Με την ανεργία στον κλάδο των δημοσιογράφων να έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ (κυμαίνεται μεταξύ 37% και 40%), η λήψη άμεσων πρόσθετων μέτρων για την ανακούφιση των συναδέλφων που στην πλειονότητά τους είναι μακροχρόνια άνεργοι, θεωρείται επιβεβλημένη. Δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης, είναι γεγονός ότι δημοσιογράφος που χάνει τη δουλειά του, πολύ δύσκολα σήμερα μπορεί να ξαναβρεί εργασία στο ίδιο αντικείμενο.

Το πρόβλημα της ανεργίας στο δημοσιογραφικό κλάδο επέτεινε ιδιαίτερα και το κλείσιμο της ΕΡΤ, που στον μακρύ κατάλογο των ανέργων δημοσιογράφων προσέθεσε τουλάχιστον άλλους περίπου 500.

Ωστόσο, το κλείσιμο της ΕΡΤ δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα και στα Ταμεία του Τύπου, που κλήθηκαν ξαφνικά να καταβάλουν επιδόματα ανεργίας για μέλη τους, των οποίων οι εργοδότες ουδέποτε συνεισέφεραν υπέρ του Κλάδου Ανεργίας. Όπως είναι γνωστό, η ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ως δημόσιοι οργανισμοί, έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή εισφορών υπέρ του Κλάδου Ανεργίας.

Οι μακροχρόνια άνεργοι δημοσιογράφοι δεν επιδοτούνται. Χρειάζεται να υπάρξει άμεση ρύθμιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της επιδότησης της ανεργίας, που παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Με τη βεβαιότητα ότι η συνάντηση αυτή θα οριστεί σύντομα, σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.