10 Μαΐου, 2007

Νέο κρούσμα “λογοκρισίας”

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, για την τουλάχιστον περίεργη στάση ανώτερου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας Πατρών, ο οποίος χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος συναδέλφων.

Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτήρισε «εκπροσώπους τύπου των εκβιαστών» τον Αρχισυντάκτη και Διευθυντή Σύνταξης των εφημερίδων «Πελοπόννησος» και «Ημέρα» Πατρών, γιατί έκαναν το καθήκον τους δημοσιεύοντας συνέντευξη μάρτυρα της υπόθεσης για τα κυκλώματα της νύχτας, χωρίς να δημοσιοποιήσουν ονόματα και να υιοθετήσουν τα όσα είπε.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θεωρεί επιεικώς άστοχη έως απρεπή αυτή τη συμπεριφορά και αδιανόητη για υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τέλος, τίθεται αλληλέγγυα προς την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. στο ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει χρέος να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία και να προβάλει κάθε φωνή από όπου κι αν ακούγεται. Όχι μόνο δεν θα δεχθεί, αλλά και θα αντιπαλέψει με σθένος λογικές φίμωσης και λογοκρισίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται και όπου και αν στοχεύουν.