10 Σεπτεμβρίου, 2014

Νέα δικαίωση της ΕΡΤ

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συνεχίζει αταλάντευτα να στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της. Δεν είναι μόνο ο γενναίος αγώνας που δίνουν μέσα από τη συνέχιση της λειτουργίας της ertopen, της ΕΡΤ3 και των Περιφερειακών ΕΡΑ. Αρωγός στη δικαίωση του αγώνα που δίνουν εδώ και ένα χρόνο μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο που έβαλε η συγκυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου, είναι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Μετά τη δικαίωση των 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου, νέα δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κρίνει άκυρη την απόλυση εργαζομένων της ΕΡΤ στην Αθήνα και μάλιστα ζητά την επαναπρόσληψή τους. Η δεύτερη δικαστική δικαίωση έρχεται την ίδια ώρα που μεταβιβάζεται στη Δικαιοσύνη ο φάκελος με τις παρατυπίες στις προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ.

Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει ακόμη και τις αποφάσεις της για τη δημιουργία διάδοχου φορέα, που αποτελεί υποκατάστατο του «μαύρου».

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους της ελεύθερης και της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, για την άμεση επαναλειτουργία της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.