8 Σεπτεμβρίου, 2014

“Να ανοίξει η ΕΡΤ τώρα” βασικό σύνθημά μας στο ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Την καθολική αξίωσή τους για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ διακήρυξαν οι άνθρωποι της ενημέρωσης, στο εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό πανεργατικό συλλαλητήριο, το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους

Στην πρόσκληση της ΠΟΕΣΥ για το συλλαλητήριο ανταποκρίθηκαν οι Διοικήσεις όλων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων Συντακτών του κλάδου με πολλούς εργαζόμενους. Το δημοσιογραφικό μπλοκ συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο του ραδιοσταθμού της ΕΤ3, στη συνέχεια πορεύτηκαν προς την Αριστοτέλους και ενώθηκαν με τα μπλοκ των άλλων εργαζόμενων.

Επικεφαλής ήταν, από την ΠΟΕΣΥ ο Πρόεδρος Γιώργος Σαββίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουμπιάς, η Ταμίας Νέλλη Σπηλιοπούλου, η Οργανωτική Γραμματέας Αλεξάνδρα Χριστακάκη και η Μαρίνα Μεϊντάνη, μέλος του Δ.Σ.. Από την ΕΣΗΕΑ ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Τρίμης μαζί με την Πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Μιμή Τουφεξή. Από την ΕΣΗΕΜ-Θ ο Πρόεδρος Τάσος Φωκιανίδης, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Βοϊτσίδης, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κοντογουλίδης, και οι Βασίλης Κυριακούλης, Στ. Νικητόπουλος και Μπάμπης Μπίκας, μέλη. Από την ΕΣΠΗΤ ο Πρόεδρος Θέμης Μπερεδήμας και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Αλατάς. Από την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ ο Πρόεδρος Γιώργος Πέτρου και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Χορταργιάς. Από την ΕΣΗΕΠΗΝ ο Πρόεδρος Κυριάκος Κορτέσης, η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Μηναδάκη και το μέλος Γιώργος Κυρούσης, και από την ΕΠΗΕΘ ο Πρόεδρος Γιώργος Τζάγιας

Με πανό και κεντρικό σύνθημα «Να ανοίξει η ΕΡΤ τώρα», οι διαδηλωτές αξίωσαν την ελεύθερη επαναλειτουργία των ραδιοσταθμών και τηλεοράσεων της ΕΡΤ, όλης της χώρας.

Την επομένη, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο κτίριο Τηλεόρασης της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, οι εκεί εργαζόμενοι και οι συνάδελφοί τους από την Αθήνα, με την παρουσία και αλληλέγγυων, ζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση με κάθε μέσο του δεκαπεντάμηνου αγώνα των απολυμένων/εργαζόμενων της ΕΡΤ με σκοπό τη στήριξη της νικηφόρας του προοπτικής για άμεση επαναλειτουργία

Το αίτημα είχε θετική ανταπόκριση από τους παριστάμενους στη σύσκεψη εκπροσώπους των Ενώσεων του Τύπου οι οποίοι δήλωσαν πως θα το στηρίξουν. Η σύσκεψη συγκλήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ενώσεων Συντακτών.

Από όλους τους εκπροσώπους των Σωματείων και Ομοσπονδιών επαναδιατυπώθηκε για μια ακόμη φορά η απαίτηση «Να ανοίξει η ΕΡΤ τώρα!» που ήταν άλλωστε και το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης του Σαββάτου για τον δημοσιογραφικό κόσμο που διαδήλωσε στη ΔΕΘ.

Μετά τις ομιλίες συμφωνήθηκε:

Να προταθεί η οικονομική ενίσχυση των αγωνιζομένων εργαζομένων της Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες του κλάδου των ΜΜΕ

Η διεύρυνση περαιτέρω νομικών κινήσεων και προσφυγών κατά των κυβερνητικών αποφάσεων της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την επιστολή της EBU προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και με αφορμή τις συνεχείς παλινωδίες και παρατυπίες που αποκαλύπτονται καθημερινά και αφορούν τη ΝΕΡΙΤ.

Να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική συνέλευση εργαζομένων στα τέλη του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της αντίστοιχής συνέλευσης του Ιουλίου.

Να γίνει επεξεργασία της πρότασης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 με τίτλο: ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ και πιθανή κατάθεση και άλλων προτάσεων αναφορικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και την προοπτική, προκειμένου να συζητηθούν στη νέα πανελλαδική συνέλευση.

Να ενισχυθεί το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος που εκπέμπεται ανελλιπώς για 15 μήνες από τα δύο κτίρια της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη 14 (Ραδιοφωνία) και της Λεωφόρου Στρατού (Τηλεόραση).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.