17 Νοεμβρίου, 2018

Συνέδριο Περιφερειακού & Κλαδικού Τύπου στο Ναύπλιο

 

Η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κα Έλενα Ριζεάκου και οι πρόεδροι των τριών περιφερειακών Ενώσεων ΕΣΗΕΜ-Θ κος Ν.Καρράς, ΕΣΗΕΠΗΝ κος Κ.Κορτέσης και ΕΣΗΕΘΣτΕΕ  κος Δ.Χορταργιάς προσκλήθησαν και παρεβρέθησαν στο συνέδριο του Περιφερειακού & Κλαδικού Τύπου που έγινε 16 & 17 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Το συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) με θέμα: «Οι προκλήσεις και το μέλλον του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου» τελούσε υπό τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ το παρόν έδωσαν πάνω από 200 εκδότες εφημερίδων και περιοδικών όλης της χώρας.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και οι πρόεδροι των Ενώσεων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στο περιθώριο του συνεδρίου με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών για σημαντικά θέματα γύρω από τον έντυπο τύπο στη σύγχρονη εποχή, τις νέες εξελίξεις στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις νέες προκλήσεις στο χώρο της επικοινωνίας, τα fake news, τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά και τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την ενίσχυση του Τύπου.