4 Αυγούστου, 2011

Να ανακληθούν οι απολύσεις σε Σκάι, Flash, ΙΜΑΚΟ, Λυμπέρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εν μέσω θέρους οι αντεργατικές μεθοδεύσεις των επιχειρήσεων των ΜΜΕ συνεχίζονται και κορυφώνονται.
Στο ραδιόφωνο του Σκάι απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι επί σειρά ετών, χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία. Να σημειωθεί ότι οι δυο από αυτούς δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης τον περασμένο Γενάρη και δεν είχαν υπογράψει τα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταπατούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στο συγκρότημα Αλαφούζου συγκρότημα προηγήθηκαν δυο απολύσεις συντακτών από την εφημερίδα Καθημερινή.

Στο ραδιόφωνο του Flash ο αριθμός των απολυμένων ανέρχεται πλέον στους 41 καθώς στη λίστα προστέθηκαν άλλοι τρεις δημοσιογράφοι, που εργάζονταν επί σειρά ετών.
Στην ΙΜΑΚΟ δυο δημοσιογράφοι θα προστεθούν στους απολυμένους του συγκροτήματος, αφού με τη μέθοδο της προειδοποίησης (και άρα της μειωμένης αποζημίωσης) τους ανακοινώθηκε η απόλυση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Συνολικά 12 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους με αυτό τον τρόπο το τελευταίο διάστημα.
Τέλος στον Όμιλο Λυμπέρη, που από τη Δευτέρα 01.08.2011 ξεκίνησε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας «για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας», τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι προστέθηκαν στις λίστες της ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.
Είναι φανερό ότι εκτυλίσσεται ένα κύμα μειώσεων θέσεων εργασίας και συμπίεσης τους εργατικού κόστους από τους εργοδότες των ΜΜΕ, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις της νομοθεσίας μετέρχονται όλων των μέσων για να ξεφορτώνονται εργαζόμενους με δικαιώματα και να τους αντικαθιστούν με ελαστικές μορφές εργασίας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει κατηγορηματικά αυτές τις μεθοδεύσεις και ζητά την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.