18 Μαΐου, 2015

Καταγγελία απολύσεων στο ραδιοσταθμό “Κρήτη 101,5”

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (μέλος της ΠΟΕΣΥ), καταδικάζει την απόφαση της εργοδοσίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Ηρακλείου Κρήτης «Ράδιο Κρήτη 101,5» να απολύσει  τη συνάδελφο και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Ελένη Βασιλάκη μετά από πολυετή εργασία της και προσφορά στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η έμπειρη δημοσιογράφος απολύεται μαζί με  τέσσερις ακόμα εργαζόμενους στο σταθμό που θα αποχωρήσουν σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα. Πρόκειται για δύο ακόμα δημοσιογράφους καθώς και δύο άτομα από το διοικητικό προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω εργοδότης στα τέλη Μαρτίου είχε απολύσει ακόμα μία δημοσιογράφο ενώ είχε φροντίσει νωρίτερα για τη μείωση αποδοχών στο σύνολο του προσωπικού με τη «δέσμευση» ότι δεν πρόκειται να προβεί σε απολύσεις.

Τελικά όλα έμειναν στα λόγια εκτός από τις μειώσεις και τις απολύσεις!

Το «Ράδιο Κρήτη 101,5» είναι ένας από τους παλιότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κρήτης που σήμερα επικαλείται οικονομική αδυναμία. Ένας σταθμός που στηρίχθηκε σε άξιους δημοσιογράφους για να διεισδύσει στην κοινωνία και να χτίσει μέγαρο στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου ενώ σήμερα φτάνει στο σημείο να επικαλείται την οικονομική κρίση για να πετάει στο δρόμο ανθρώπους που δύο μήνες πριν τους ζήτησε να υπογράψουν δηλώσεις του Νόμου 1599/1986 απεμπολώντας δικαιώματα.