26 Απριλίου, 2016

Η τήρηση των δεσμεύσεων

Επειδή σήμερα, δεύτερη μέρα της νέας μορφής του αγώνα μας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ορισμένα Μέσα δεν εκπλήρωσαν τον όρο της δημοσίευσης και μετάδοσης συνθήματος και κειμένου της Ομοσπονδίας –ελπίζουμε από παρανόηση των όρων που ετέθησαν-, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφερόταν σε δημοσιεύσεις καθημερινά μέχρι την καταψήφιση του νομοσχεδίου ή την αλλαγή της μορφής του αγώνα.

Με αφορμή τα ανωτέρω, διευκρινίζουμε τον τρόπο μετάδοσης, δημοσίευσης ή ανάρτησης των ενημερωτικών κειμένων της ΠΟΕΣΥ.

Εφημερίδες – Έντυπα

Τα κείμενα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας και  είναι διαθέσιμα για τις πρωινές και απογευματινές εφημερίδες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τις εφημερίδες του Σαββάτου, της Κυριακής καθώς και από τα δεκαπενθήμερα ή μηνιαία έντυπα. Η απεργία είναι διαρκείας.

Ραδιόφωνα

Το μονόλεπτο το οποίο μεταδόθηκε σήμερα Μ. Πέμπτη θα συνεχίσει να μεταδίδεται ακριβώς μετά την αναγγελία της ώρας κάθε ώρα. Του μονόλεπτου προηγείται η αναγγελία.

«Ακολουθεί η ενημέρωση από την ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας των δημοσιογράφων, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό».

Τηλεοράσεις

Το μονόλεπτο μεταδίδεται ανά  δίωρο κοντά στο ακριβώς των ζυγών ωρών κατά προσέγγιση συν/πλην, ενός 5λέπτου. Εφόσον η συγκεκριμένη ώρα μετάδοσης, περιλαμβάνει και δελτίο ειδήσεων, το μονόλεπτο μεταδίδεται ακριβώς πριν από την έναρξη του Δελτίου Ειδήσεων. Το μονόλεπτο ξεκινάει με κάρτα (επιλογής σας) που θα αναγράφει:

«Ακολουθεί η ενημέρωση από την ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας των δημοσιογράφων, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό».

Διαδίκτυο

Το κείμενο του μονόλεπτου, μαζί με την αφίσα, θα πρέπει να αναρτάται στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας και σε εμφανές σημείο. Το banner τοποθετείται σε τουλάχιστον 2 θεματικές ενότητες (π.χ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-MEDIA) δικής σας επιλογής.

Υπενθυμίζεται ότι σε ειδικό «χώρο», στο site της ΠΟΕΣΥ (www.poesy.gr) υπάρχει υλικό για δημοσιεύσεις, μεταδόσεις και αναρτήσεις.

Παράκληση- Ειδοποίηση προς τους συναδέλφους των ελαχίστων ΜΜΕ που δεν ακολούθησαν την οδηγία της Ομοσπονδίας στη συγκεκριμένη μορφή κινητοποιήσεων: Εάν δεν επιθυμείτε να σεβαστείτε τις αποφάσεις  των συλλογικών μας οργάνων, τουλάχιστον σεβαστείτε τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που ακολουθούν τον απεργιακό μας αγώνα και υπερασπίζονται το πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας.