4 Μαρτίου, 2022

Η ΠΟΕΣΥ ζητά την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με αφορμή δύο αντίθετα αλλά εξίσου καταδικαστέα περιστατικά επισημαίνει ότι η διασταυρωμένη αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση είναι χρέος όλων των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ.

Η στοχοποίηση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη, μέσω ανώνυμης δημοσίευσης από ιστοσελίδα επειδή άσκησε κριτική και αμφισβήτησε τον ρόλο των δημοσκοπήσεων, αποτελεί μια ελεύθερη άποψη και ουδείς επιτρέπεται να λοιδορείται για τις απόψεις του ή τους πολιτικούς αγώνες του, πολλώ δε μάλλον για το επάγγελμά του.

Από την άλλη πλευρά, η ΠΟΕΣΥ στέκεται στο πλευρό όσων δημοσιογράφων δέχονται επιθέσεις, όπως στην περίπτωση του συναδέλφου Γιώργη Χρήστου, μέλους της ΕΣΗΕΑ της ιστοσελίδας ergasianet.gr ο οποίος διώκεται επειδή ακριβώς τήρησε τις προβλέψεις του Κώδικα Δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζουμε τον Κώδικα Δεοντολογία της ΠΟΕΣΥ που έχει υιοθετηθεί από όλες τις Ενώσεις -μέλη μας και ο οποίος υπερασπίζεται το δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην ελευθερία της έκφρασης όπως επίσης και την υποχρέωση του δημοσιογράφου να σέβεται την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και του πολίτη.