21 Ιουλίου, 2020

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ συμπαρίσταται στον Θράσο Αβραάμ.

Το ΔΣ καταδικάζει την απόπειρα εκφοβισμού και την στοχοποίηση σε βάρος του θράσου Αβραάμ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την απόπειρα εκφοβισμού που δέχτηκε κατά την τέλεση των καθηκόντων του ο συνάδελφος δημοσιογράφος Θράσος Αβραάμ εργαζόμενος στην ιστοσελίδα stonisi.gr της Λέσβου και βρίσκεται στο πλευρό του στη δικαστική δίωξη που έχει κινηθεί εναντίον του.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και τη στοχοποίηση τους από ακραία αντιδημοκρατικά στοιχεία. Καλεί τους εργαζόμενους συναδέλφους στα μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν αντιστάσεις απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και να συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης των πολιτών. Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ενημέρωση αποτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προστατεύονται από απειλές και επιθέσεις και να αισθάνονται ελεύθεροι, ώστε να υπηρετούν την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό – όπως άλλωστε προβλέπει και ο κώδικας αρχών Δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

Ως Δ.Σ. στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό του διωκόμενου συνάδελφου ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ