7 Μαΐου, 2014

Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό των καθαριστριών και των χαλυβουργών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στη σημερινή του συνεδρίαση εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κλάδου στους αγώνες των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα:

  • Εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου να επισκεφθεί τις απολυμένες και να δηλώσει τη συμπαράσταση του κλάδου.
  • Καταγγέλλει και καταδικάζει ως άκρως επικίνδυνη την πρακτική ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος με αποκορύφωμα τη δικαστική δίωξη του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών που συγκίνησε το πανελλήνιο και είχε την ευρύτερη στήριξη και του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος.

Τέτοιες πρακτικές δίωξης συνδικαλιστών για τον αγώνα τους για τα δίκια των εργαζομένων προκαλούν την έντονη ανησυχία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και δεν μπορεί παρά να έχουν την κατακραυγή μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του κλάδου στους διωκόμενους χαλυβουργούς και δηλώνει ότι είναι δίπλα τους στον αγώνα που συνεχίζουν για τα δικαιώματά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.