28 Ιουνίου, 2006

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) θεωρεί απαράδεκτη και καταγγέλλει την πρακτική της διοίκησης της ΕΡΤ που αντί να αντιμετωπίσει ως οφείλει τα προβλήματα των συναδέλφων προσέφυγε στα δικαστήρια επιδιώκοντας να ακυρώσει το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων σε αυτήν.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. συμπαρίσταται και καλύπτει τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν και αποφασίζουν οι Ενώσεις-Μέλη της, βρίσκεται σε ανοιχτή συνεργασία μαζί τους προκειμένου να στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγώνα των συναδέλφων.
Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι το καθεστώς των εργολαβικών συμβάσεων για την ενημέρωση σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συνεχίζεται και να δημιουργούνται νέες γενιές συμβασιούχων. Είναι απαράδεκτο και δε μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δικαίωμα στην εργασία όλων των συναδέλφων και να συνεχίσει την απασχόληση με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και πλήρη δικαιώματα.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για πλήρη και σταθερή εργασία όλων των συναδέλφων με πλήρη δικαιώματα και για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους συναδέλφους.