10 Δεκεμβρίου, 2015

Η αστυνομική αυθαιρεσία δεν πτοεί τους δημοσιογράφους

Καθαρό κρούσμα λογοκρισίας, με παρεμπόδιση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερς κατά την άσκηση της επαγγελματικής αποστολής τους, ήταν η απομάκρυνσή τους στην Ειδομένη και η προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων, πριν αρχίσει η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων.

Η αδιαφορία των αστυνομικών στην επίδειξη από τους συναδέλφους της δημοσιογραφικής ταυτότητάς τους, με αποτέλεσμα την προσαγωγή τους στην αστυνομία, αποτελεί βαριά προσβολή όλων των δημοσιογράφων της χώρας και δείχνει ότι δεν άλλαξε τίποτα στις πρακτικές αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στον περιορισμό της ελευθεροτυπίας και περιφρόνηση στο κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης των δημοσιογράφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει και αυτό το λογοκριτικό κρούσμα, δηλώνοντας ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και δεν φιμώνονται από τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Δ. ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο διωκόμενο πρώην πρόεδρο της ΕΤΕΡ, Δημήτρη Καμαρινόπουλο, μετά από έκκληση του γνωστού Π. Κυριακίδη της εταιρείας «Flash AE».

Προσυπογράφουμε την κοινή ανακοίνωση των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, που τονίζει ιδιαίτερα:

«Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταδικάζουν απερίφραστα τη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΤΕΡ, θεωρώντας ότι πρόκειται για άλλη μια ευθεία βολή κατά της ελεύθερης δράσης των ανθρώπων του Τύπου αλλά και κατά του αναφαίρετου δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι.

Τέτοιες διώξεις ενάντια στην  ελεύθερη έκφραση και τη  συνδικαλιστική δράση που πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία θα μας βρουν μαχητικά και αποφασιστικά αντίθετους, υπογραμμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι οι άνθρωποι του Τύπου δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους, αντιστεκόμενοι στην ασυδοσία της εξουσίας και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που αυτή αυθαίρετα και βίαια προσπαθεί να επιβάλλει».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ