21 Δεκεμβρίου, 2015

Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας εάν απειληθούν τα Ταμεία μας

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας εάν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου, τόσο για το Ασφαλιστικό, όσο και τις εργασιακές σχέσεις –με προεξάρχον θέμα τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων-, αποδέχτηκε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που συνήλθε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015.

Αποδέχτηκε, ακόμη, την απόφαση του Δ.Σ. για σύγκληση σύσκεψης με τα προεδρεία των Ενώσεων – μελών της ΠΟΕΣΥ και των ασφαλιστικών φορέων του κλάδου, προκειμένου συντονιστούν οι ενέργειες για την επίτευξη των στόχων μας, που είναι:

  • Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Η διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Το Γενικό Συμβούλιο υιοθέτησε Ψήφισμα του Δ.Σ. με το οποίο εκφράζεται αλληλεγγύη του προς τον ιδρυτή και πρώην Πρόεδρο της Ε.Τ.Ε.Ρ Δημήτρη Καμαρινόπουλο, που διώκεται από το φυγόδικο Π. Κυριακίδη (πρώην ιδιοκτήτη του Flash) για «δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας.

Επίσης, το Δ.Σ. εξέδωσε Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλεται η παγίδευση του συναδέλφου – μέλους της ΕΣΠΗΤ Π. Λάμπρου, με μεθόδους που παραβιάζουν κατάφωρα τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και διασύρουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Τέλος, υιοθετήθηκε η απόφαση του Δ.Σ. για διεξαγωγή του Πανελλαδικού Συνεδρίου με κύριο θέμα αλλαγές στο καταστατικό της ΠΟΕΣΥ, μέσα στους προσεχείς τέσσερις μήνες.

Τα Ψηφίσματα:

Για τον Δημήτρη Καμαρινόπουλο

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στο πνεύμα και της απόφασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που έχει προηγηθεί, ενώνει τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους του Τύπου και των ΜΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον ιδρυτή και πρώην Πρόεδρο της Ε.Τ.Ε.Ρ Δημήτρη Καμαρινόπουλο, που διώκεται από το φυγόδικο Π. Κυριακίδη (πρώην ιδιοκτήτη του Flash) για «δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση» για τις ανακοινώσεις της Ε.Τ.Ε.Ρ την 11η και την 14η Ιουλίου 2011, σχετικά με τις τότε κινητοποιήσεις των εργαζομένων τεχνικών στον ραδιοσταθμό Flash 96. Επιπλέον ο φυγόδικος και βαρυνόμενος με κατηγορίες για σοβαρότατες παραβιάσεις του Ποινικού Κώδικα και οφείλει στον «κατηγορούμενο» ποσό άνω των 100.000 ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, για το μέγιστο μέρος των οποίων έχουν τελεσίδικα αποφανθεί τα ελληνικά δικαστήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο δηλώνει ότι συμμετέχει στη συγκέντρωση της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 9.00πμ που εκδικάζεται η υπόθεση από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων και καλεί κάθε συνάδελφο να δώσει το παρόν.

Για τον Πάνο Λάμπρου

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει απερίφραστα την παγίδευση του συναδέλφου, μέλους της ΕΣΠΗΤ, Πάνου Λάμπρου. Ο Πάνος Λάμπρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επί σειρά ετών, ως ενεργός πολίτης.

Η επιχείρηση παγίδευσης και στοχοποίησής του και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτό αντιβαίνουν στοιχειώδεις αρχές των Συνταγματικών Ελευθεριών, αλλά και του Δημοσιογραφικού Κώδικα Δεοντολογίας.

Η απόπειρα στοχοποίησής του με μεθόδους που παραβιάζουν κατάφωρα τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (αντιποίηση ιδιότητας στην τηλεφωνική συνομιλία, με πρόσχημα το ρεπορτάζ, παράνομη ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας, ψευδείς ισχυρισμοί, με στόχο την παγίδευσή του κ.ά.) διασύρουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Σε μία περίοδο που το δημοσιογραφικό λειτούργημα βάλλεται πανταχόθεν, καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια του κλάδου. Μέθοδοι και πρακτικές «πρακτόρων με σημαίες ευκαιρίας» είναι απερίφραστα καταδικαστέες, από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.

Καλούμε τα Πειθαρχικά Όργανα των Ενώσεων Συντακτών να πράξουν τα δέοντα, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και οδηγό τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας που μας δεσμεύει όλους.