31 Ιανουαρίου, 2006

Επίθεση κατά Χρ. Πολυζωγόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει και καταδικάζει την εγκληματική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.) και του επιστημονικού συνεργάτη της Γ.Σ.Ε.Ε. Σάββα Ρομπόλη, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και για τους δύο και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. σημειώνει ότι η επίθεση στον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. ήρθε σε μία στιγμή που η πολιτική που ακολουθείται και οι εργοδότες θέτουν υπό αμφισβήτηση ακόμη και τα στοιχειώδη εργατικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, συκοφαντούν τα συνδικάτα και επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί. Η ενότητα δράσης όλων των δυνάμεων που κινούνται μέσα στα συνδικάτα είναι απαραίτητη και γι’ αυτό ο σεβασμός στους κανόνες της εργατικής, συναδελφικής δημοκρατίας είναι πολύτιμος παράγοντας.
Στις συνθήκες αυτές η επίθεση, με άγρια φυσική βία, ενάντια στον Χρ. Πολυζωγόπουλο γίνεται ακόμη πιο αποκρουστική. Οι αυτουργοί αυτών των πράξεων, είτε το κατανοούν είτε όχι, «συντονίζονται» με τους οπαδούς των επιλογών που επιδιώκουν τη διάλυση των συνδικάτων.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει και πάλι την αλληλεγγύη του προς τον Χρ. Πολυζωγόπουλο. Δηλώνει ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος με στόχο να υπάρξει θετική για τους εργαζόμενους διέξοδος στις κρίσιμες συνθήκες που διαμορφώνονται.