13 Μαΐου, 2022

Στην ΠΟΕΣΥ οι Κούρδοι δημοσιογράφοι

Την ΠΟΕΣΥ επισκέφθηκε σήμερα η ομάδα των Κούρδων δημοσιογράφων του Rudaw Media Network που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα 9-13 Μαΐου.

Πρόκειται μια ομάδα οκτώ υψηλόβαθμων Κούρδων Δημοσιογράφων, από το Rudaw Media Network που έχει υποδεχτεί το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για τη δραστηριότητα των Μέσων Ενημέρωσης στη χώρα μας.

Τους Κούρδους συναδέλφους υποδέχτηκε η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μιμή Τουφεξή όπου τους ξενάγησε και τους εξήγησε τη δομή και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας των Ελλήνων Δημοσιογράφων.

Η προάσπιση του δημοσιογραφικού έργου, η ανεξαρτησία των ΜΜΕ και η ασφάλεια των δημοσιογράφων ήταν μέσα στα θέματα της συζήτησης.

Οι Κούρδοι δημοσιογράφοι από πλευράς τους μίλησαν για το Rudaw Media Network ως ένα ανεξάρτητο ίδρυμα Μέσων Ενημέρωσης που δεν συνδέεται με γεωγραφικά σύνορα ή ιδεολογίες, αλλά έχει μια ευρεία παγκόσμια άποψη. Τα κεντρικά γραφεία του βρίσκονται στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν στο Ιράκ, έχει γραφεία σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο και εκπέμπει σε αγγλικά, αραβικά και τουρκικά.