11 Δεκεμβρίου, 2006

Ένοπλη επίθεση

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του «ΚΡΗΤΗ TV» σε περιοχή του Δήμου Καστελλίου του Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.):
«Το τηλεοπτικό συνεργείο, αποτελούμενο από την δημοσιογράφο Στέλλα Τερζάκη και την οπερατέρ Γαρυφαλλιά Ανδρουλάκη, μετέβη σήμερα το πρωί, μαζί με τοπικούς παράγοντες της περιοχής, σε αγρόκτημα του Δήμου Καστελλίου όπου κάτοικος είχε συγκεντρώσει περίπου 300 γάτες και σκύλους με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει μεταβληθεί σε εστία μόλυνσης.
»Στη θέα των τοπικών παραγόντων και κυρίως του τηλεοπτικού συνεργείου ο ιδιοκτήτης των ζώων εμφάνισε μια καραμπίνα, όπλισε και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των συναδέλφων. Μια από τις τρεις σφαίρες χτύπησε την κάμερα με αποτέλεσμα να την καταστρέψει ολοσχερώς ενώ από καθαρή σύμπτωση δεν τραυματίστηκαν η δημοσιογράφος και η οπερατέρ».
Η ένοπλη επίθεση που θα μπορούσε εύκολα να έχει ως θύματα δημοσιογράφους ή συναδέλφους τεχνικούς στην ώρα του καθήκοντος, αφήνει άναυδο το δημοσιογραφικό κόσμο σ’ όλη τη χώρα.
Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες όσων επιχειρούν να περιορίσουν το δικαίωμα σε πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση και να υποβαθμίσουν ή ακόμα και να συκοφαντήσουν τη δημοσιογραφική εργασία.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει την αλληλεγγύη όλων των δημοσιογράφων της χώρας προς τους συναδέλφους που υπέστησαν την επίθεση και υπογραμμίζει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα γίνουν ανεκτοί περιορισμοί, υπονομεύσεις και εμπόδια στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ