12 Απριλίου, 2013

Εκκωφαντική σιγή στις μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), υιοθετεί τη δεκαπεντάλεπτη στάση εργασίας που κήρυξαν  οι Ενώσεις μέλη της – ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ -, κατά τη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013. Η στάση εργασίας που είναι προειδοποιητική κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα Διοικητικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τον Τύπο και την ενημέρωση και να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού.
Κατά τη διάρκεια της στάσης δεν θα υπάρχει καμία ενημέρωση και με τον τρόπο αυτό ο δημοσιογραφικός κόσμος θα διατρανώσει τη αντίθεσή του στις επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας, στηρίζοντας την προσπάθεια για ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και οι  Ενώσεις ζητούν από όλους να καταδικάσουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται κα να στηρίξουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση που είναι πυλώνας της δημοκρατίας. Ζητούν ακόμη από τις αρμόδιες αρχές να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι και να μην καταλήξουν στο αρχείο και αυτές οι υποθέσεις των ξυλοδαρμών και των επιθέσεων κατά συναδέλφων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πέπλο σιωπής και ατιμωρησίας, η οποία αποθρασύνει τόσο τους φυσικούς όσο, κυρίως, τους ηθικούς αυτουργούς.

Από τις αρχές του ποδοσφαίρου ζητούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα, προάγοντας έτσι την ελεύθερη ενημέρωση.
Ταυτόχρονα, καλούνται οι  συνάδελφοι να αντισταθούν στη βία και να επιδεικνύουν συναδελφική αλληλεγγύη καταγγέλλοντας αμέσως οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό  ή εκφοβισμού τους απ’ όπου κι αν προέρχεται. Η ΠΟΕΣΥ δεν θα ανεχθεί νέο κρούσμα και θα προχωρήσει στη λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.