20 Μαρτίου, 2007

Εκδήλωση για τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και Μ.Μ.Ε. (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) οργάνωσαν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη (1921-1988).

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Πάνος Σόμπολος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ. Μ. Μάνος Αμελίδης και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Γιώργος Λαζαρίδης.

Στο έργο, την προσωπικότητα και την σπουδαία προσφορά του Τάσου Λειβαδίτη αναφέρθηκαν οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Μαρκόπουλος, Σπύρος Κατσίμης, Γιώργος Δουατζής  και ο επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Απόστολος Μπενάτσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.) ανακήρυξε τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη σε post mortem επίτιμο μέλος της, για την προσφορά του και στον Περιοδικό Τύπο.  Τη σχετική πλακέτα και τον πάπυρο ανακήρυξης παρέλαβε από την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Η.Τ. Φωφώ Πέπονα, ο εγγονός του ποιητή Στέλιος Χαλάς.