6 Μαρτίου, 2020

Δικαιώματα των γυναικών: Kοινός ο αγώνας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με την ευκαιρία του παγκόσμιου εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, τονίζει για ακόμη μία φορά ότι τα προβλήματα των γυναικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθημερινά και όχι μόνο κάθε 8 Μαρτίου.

Υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για Ισότητα και Δικαιοσύνη των φύλων αφορά όλη την κοινωνία, όμως τα πιο ευάλωτα θύματα είναι οι γυναίκες (ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι) αντιμέτωπες με την ανεργία, τη φτωχοποίηση και την καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων τους για ελευθερία, αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία (δουλειά, περιβάλλον, οικογένεια, μητρότητα), που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν σε βιασμούς και δολοφονίες.

Η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ότι η Διεθνής Ημέρα Γυναίκας απαιτεί την συμπαράσταση όλων στις γυναίκες των χωρών που ζουν καταπιεσμένες στο περιθώριο, χωρίς τα ελάχιστα βασικά δικαιώματα, χωρίς καμία βοήθεια από τη Διεθνή Κοινότητα που τις προσπερνά αδιάφορα, αναγκάζοντας χιλιάδες από αυτές σε μια οδύσσεια ως πρόσφυγες και μετανάστριες στην Ελλάδα και αλλού για το αυτονόητο: καλύτερη και ασφαλή ζωή γι’ αυτές και τα παιδιά τους. Καλεί, δε, την ελληνική κοινωνία να μην ξεχνά τις αρχές του ανθρωπισμού.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα μέλη των Ενώσεων, αλλά και τον ελληνικό λαό, σε ένα κοινό αγώνα για την ολοκλήρωση των στόχων τού γυναικείου κινήματος, για το δικαίωμα των γυναικών στην εργασία, στην προστασία της μητρότητας, στην ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και την επικράτηση των αρχών της Ισότητας, της Δικαιοσύνης και του Αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους πολίτες μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Καλεί, δε, την κυβέρνηση να σεβαστεί και να υπερασπιστεί αυτές τις αρχές εμπράκτως για όλους και όλες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.