15 Ιανουαρίου, 2014

Απροκάλυπτη παρέμβαση για την ΕΡΤ στην Καρδίτσα

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε), καταδικάζοντας την απροκάλυπτη παρέμβαση δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καρδίτσας κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ, που συνεχίζουν να ενημερώνουν την τοπική κοινωνία με ελεύθερο, ποιοτικό και αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό πρόγραμμα.

Η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η οποία αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει απερίφραστα τη σπουδή Δημοτικών Συμβουλών του Δήμου Καρδίτσας να προσφύγουν με καταγγελία τους και μάλιστα ανώνυμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας ζητώντας του να παρέμβει για την απομάκρυνση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το στούντιο που στεγάζεται στη δημοτική αγορά της πόλης.

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ που συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη για την ενημέρωση άλλα και την επιβίωσή τους εδώ και 8 μήνες, καταδεικνύει περίτρανα το πώς ορισμένοι αιρετοί αντιλαμβάνονται το ρόλο της ενημέρωσης στον τόπο μας.
Η δε αναφορά τους στο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΣΤΕ-Ε κα. Φρόσω Παύλου, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, την στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των δημοσιογράφων.

Παραδίδουμε όλους αυτούς τους ανωνυμογράφους στην κρίση της κοινωνίας και ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα η καταγγελία.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην καταγγελλόμενη συνάδελφο μας και τονίζουμε ότι καμία τρομοκρατία δεν πρόκειται να εκφοβίσει κανέναν από εμάς. Οι μάσκες θα πέσουν και όσοι κρύβονται πίσω από τα προσωπεία τους θα αποκαλυφθούν.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.