10 Μαρτίου, 2022

Αποστολή αλληλεγγύης στους Ουκρανούς δημοσιογράφους από τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποστολή αλληλεγγύης της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ με μισό τόνο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Ουκρανούς δημοσιογράφους, αναχώρησε από την Αθήνα στις 9 Μαρτίου και βρίσκεται ήδη στον προορισμό της.

Η ΠΟΕΣΥ, σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων και των Ουκρανών συναδέλφων, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους και να προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης σε καιρούς δύσκολους για όλες τις πλευρές.

Η βοήθεια θα παραδοθεί στις Ενώσεις–Μέλη των Ομοσπονδιών, την Ένωση Δημοσιογράφων Ουκρανίας (NUJU) και το Συνδικάτο Ανεξάρτητων ΜΜΕ Ουκρανίας (IMTUU) και περιλαμβάνει:

–  87 κιτ πρώτων βοηθειών, δωρεά του ΕΔΟΕΑΠ

–  Ηλεκτρονικό εξοπλισμό, υπνόσακους, σακίδια πλάτης και μάσκες προστασίας από τον Covid-19, αξίας 5.900 ευρώ, που αγόρασε η ΕΣΗΕΑ με την οικονομική ενίσχυση της ΠΟΕΣΥ.

–  Λοιπό ηλεκτρονικό και επικοινωνιακό εξοπλισμό, που χορήγησαν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών «WIND» και «COSMOTE» και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Ενώσεων είναι η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, την οποία συνοδεύουν το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ /ΕΣΗΕΑ Γιώργος Βότσκαρης, καθώς και ο Γεώργιος Γαβαλάς, Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, και η Ειδική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Μάχη Νικολάρα.