16 Δεκεμβρίου, 2008

Απόλυση φωτοειδησεογράφου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκπληξη και έντονη αγανάκτηση για την απόλυση του φωτοειδησεογράφου Κ.Τσιρώνη από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» εκφράζει το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ..

Ο Κ.Τσιρώνης παρέδωσε στην εφημερίδα συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που αποτελούσαν αναμφισβήτητη δημοσιογραφική επιτυχία. Οι φωτογραφίες έμειναν αδημοσίευτες επί 35 ώρες και ο Κ.Τσιρώνης απολύθηκε όταν αυτές διέρευσαν στα διεθνή φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία (τα οποία, ασφαλώς, τις δημοσίευσαν αμέσως…) και ενώ η εφημερίδα τις δημοσίευσε με σημαντική καθυστέρηση.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ., επίσης, υπογραμμίζει ότι σε συνθήκες κρίσεων και μεγάλων γεγονότων ο σεβασμός και η προβολή της αλήθεια, καθώς και η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να είναι απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη αρχή της λειτουργίας των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής εργασίας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλον τον κλάδο και τις Ενώσεις μέλη της σε άμεση ενεργοποίηση και συστράτευση για την υπεράσπιση των βασικών αρχών της Ενημέρωσης.