28 Σεπτεμβρίου, 2010

Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανάγκη επικοινωνίας και συντονισμού των συναδέλφων στις εφημερίδες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και με την Ομοσπονδία ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου.

Μπροστά στη λαίλαπα που σαρώνει τις εργασιακές σχέσεις, χωρίς διακρίσεις, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κοινές δράσεις δημοσιογράφων – διοικητικών και τεχνικών και να γίνει απόλυτα σαφές τόσο προς την εργοδοσία όσο και προς την κυβέρνηση ότι υπάρχει ένα μέτωπο εργαζομένων που θα υπερασπιστεί συντονισμένα και αποφασιστικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ να μεταφέρει στην κοινή συνεδρίασή του με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων – μελών του (Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου) την απόφαση για κοινή δράση ώστε:

Να διεκδικήσουν την ασφάλιση των συναδέλφων που εργάζονται στα Νέα Μέσα (new media), στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με την επαναφορά του περίφημου «άρθρου 67» που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, από τον προηγούμενο υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο, ύστερα από εργοδοτικές πιέσεις.

Να αγωνιστούν μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ για την υπογραφή της ΣΣΕ του 2009 και την επαναπρόσληψη συμβασιούχων συναδέλφων που απολύθηκαν το καλοκαίρι από την ΕΡΤ. (Παρέμβαση για τα δύο θέματα έκανε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης.)

Να προχωρήσουν σε δράσεις που να δεσμεύουν τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών στη διατήρηση του χαρακτήρα και των θέσεων εργασίας των δημοτικών ΜΜΕ.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ να προχωρήσει μαζί με τις τρεις Ενώσεις (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ) σε διάλογο με τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΗΠΕ και ΕΙΗΕΑ) ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κοινή σύμβαση στον περιφερειακό Τύπο.