7 Απριλίου, 2010

Ανοχή Τέλος

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής, καλεί την κυβέρνηση να αναιρέσει αμέσως τα μέτρα εκείνα που οδήγησαν στη ληστρική υφαρπαγή μέρους του εισοδήματος των χαμηλόμισθων δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης –να καταδικάζει δηλαδή στη φτώχια τους μισθωτούς και συνταξιούχους, και να αφήνει στο απυρόβλητο (με τεκμήρια – χάδια) τους μονίμως φοροδιαφεύγοντες- οι συνάδελφοι των 800 – 1.200 ευρώ στα παραπάνω μέσα είδαν την αγοραστική τους δύναμη να τείνει στο ναδίρ.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. ανέμενε επί μακρόν τον υπεσχημένο διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς και αντ’ αυτού είδε την απροσχημάτιστη μείωση του εισοδήματος συναδέλφων.

Και επειδή οι κυβερνήσεις άλλοτε θέλουν π.χ. την ΕΡΤ ΑΕ ιδιωτική και άλλοτε δημόσια, ανάλογα με τις εκάστοτε επιδιώξεις τους, η Π.Ο.Ε.ΣΥ. ανέθεσε στη νομική της υπηρεσία τη διερεύνηση της προσφυγής στην ελληνική και -αν χρειαστεί- στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης για μείωση ακόμη και των ελάχιστων μισθών.

Η κυβέρνηση έχει πολλά περιθώρια εξοικονόμησης χρημάτων από χιλιάδες «συμβούλους, εμπειρογνώμονες, ειδικούς» κ.ά. που εισπράττουν απίστευτες αμοιβές, σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, με μοναδικό προσόν την πίστη στα δυο κόμματα εξουσίας. Αυτό συμβαίνει και στην ΕΡΤ ΑΕ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εάν η προειδοποίηση αυτή –που είναι η τελευταία- δεν εισακουστεί, η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα θεωρήσει πως οι κυβερνητικές κραυγές περί αυτοσυγκράτησης αφορούν μόνο τους μισθωτούς και συνταξιούχους εκτός από τη νέα νομενκλατούρα και τους συνήθεις φοροδιαφεύγοντες και θα προχωρήσει σε σκληρές αντιδράσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.