30 Μαρτίου, 2010

Αναστολή διαθεσιμοτήτων στη “Θεσσαλία”

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), που συνεδρίασε την Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 στο Βόλο, αποφάσισε να αντιδράσει συντονισμένα μαζί με τις Ενώσεις στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που αποκλειστικά προσπαθούν να μετακυλήσουν στους εργαζόμενους της συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Εκτός ημερησίας διάταξης, ως πρώτο θέμα συζητήθηκε η πρόθεση του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» Βασίλη Δανού, να προχωρήσει στις επόμενες ημέρες σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας των δημοσιογράφων και των υπαλλήλων της επιχείρησης.
Ομόφωνα αποφασίστηκε –ύστερα από τις τοποθετήσεις εργαζομένων στην εφημερίδα στο Γενικό Συμβούλιο- η παρέμβαση της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.-Ε. προς τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, όπου η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και της Ένωσης ξεκαθάρισαν ότι αυτή η βίαιη ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων δεν θα γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους και θα δρομολογήσει ανάλογες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα ο κ. Δανός ανακοίνωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.-Ε. ότι αναστέλλει τα σχέδιά του να θέσει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους και δημοσιογράφους στην εφημερίδα.
Στη συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι:

Θα υπερασπιστεί αγωνιστικά και αποφασιστικά όλες τις θέσεις εργασίας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.
Δεν θα αποδεχθεί καμία μείωση των εισοδημάτων των δημοσιογράφων.
Οι δημοσιογράφοι δεν παραχωρούν κανένα ασφαλιστικό τους δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση στα αποθεματικά των Ταμείων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ